УКРАЇНО-БОЛГАРСЬКІ ВІДНОСИНИ В КОНТЕКСТІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - Bratko, Iryna (Міжнародні відносини: теоретико-практичні аспекти, 2019)
У статті розглядаються питання формування та розвитку добросусідських відносин між Україною та Болгарією з огляду на євроінтеграційні устремління нашої держави. Метою статті було висвітлення перспектив розвитку двосторонніх відносин на основі існуючих міжнародних договорів та дипломатичних контактів. Застосування історико-прогностичного методу для дослідження відносин між країнами та контент-аналізу міжнародно-правових документів дозволило дослідити позитивний вплив Договору про асоціацію між Україною та ЄС на розвиток двосторонніх міжнародних відносин. Визначено можливості розширення двосторонніх відносин на основі чинних двосторонніх договорів між країнами та Договору про асоціацію.